ua en ru

У Севастополі ДержНС ліквідувала бомбу ББ-1 вагою 165 кг

Групою підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) в м. Севастополі о 8:16 ранку 1 жовтня 2013 р. була успішно знищена глибинна бомба ББ-1, вагою 165 кг, виробництва СРСР, яка була виявлена в Карантинній бухті на глибині 12-ти метрів і на відстані близько 300 метрів від берега. Про це повідомляє прес-служба управління ДержНС України в м. Севастополі.

Ця бомба була призначена для знищення підводних човнів, вага вибухової речовини - 189 кг. в тротиловому еквіваленті. За оцінками фахівців, радіус розльоту осколків бомби ББ-1 складає більше 300 метрів, радіус дії гидроударной хвилі - близько 2 кілометрів.

"Піротехніки севастопольського гарнізону ліквідують подібні вибухонебезпечні предмети кілька разів на рік. В 5:30 ранку фахівці почали роботу по підйому і транспортуванню глибинної бомби ББ-1 з місця знаходження до місця підриву в акваторії мису Коса Північна. Після того, як всі підготовчі заходи були завершені, вибухонебезпечний предмет був знищений", - зазначив перший заступник начальника еправления ДержНС України в м. Севастополі Олександр Супрун.

Після закінчення спецоперації доступ до прибережної території був відкритий. Всього було задіяно 127 осіб і 21 одиниця техніки.

У Севастополі ДержНС ліквідувала бомбу ББ-1 вагою 165 кг