ua en ru

В Росію не пустили співробітника німецького Фонду імені Конрада Аденауера

Високопоставленого співробітника німецького Фонду імені Конрада Аденауера Томаса Шнайдера не пустили в Росію. Під час паспортного контролю в московському аеропорту Шнайдеру оголосили, що йому заборонено в'їжджати в РФ до 2020 року, однак причин заборони не назвали, передає видання Deutsche Welle.

Шнайдер, який очолює проект фонду "Діалог ЄС - Росія", прибув у російську столицю в середу, 18 лютого, для участі в конференції, присвяченій молодіжного обміну. В його паспорті була чинна російська віза строком до серпня поточного року.

Глава Фонду імені Конрада Аденауера Ханс-Герт Пьоттерінг висловив стурбованість інцидентом зі Шнайдером.

"Ми чекаємо від російської сторони роз'яснень того, що спонукало її до настільки незвичайним і таким, що заслуговує критики дій", - заявив Петтерінг.

За його словами, на тлі нинішнього конфлікту в Україні дуже важливо не відмовлятися саме від таких майданчиків для діалогу та обміну думками, яким є проект "Діалог ЄС - Росія".

Нагадаємо, у вересні 2014 року євродепутата Ребекку Хармс не пустили в Росію. Хармс тоді планувала відвідати суд у справі української льотчиці Надії Савченко.

Як повідомляли раніше у Федеральній міграційній службі Росії, Росія може закрити в'їзд кільком сотням тисяч іноземців на 10 років.