ua en ru

У Росії двох активістів Greenpeace звинуватили у піратстві

У Мурманську двом активістам Greenpeace, заарештованим у справі про спробу захоплення нафтової платформи "Прирозломна", висунуто звинувачення у піратстві.

У Мурманську двом активістам Greenpeace, заарештованим у справі про спробу захоплення нафтової платформи "Прирозломна", висунуто звинувачення у піратстві. Про це повідомляє прес-служба організації.

Звинувачення пред'явлені відеооператору-фрілансеру з Великобританії і активістці з Бразилії. Як зазначає адвокат Greenpeace International Ірина Ісакова, "докази слідства були зібрані з порушенням закону".

Сьогодні стало відомо, що слідчі почали пред'являти звинувачення заарештованим. За ч.3 ст.227 КК РФ за піратство передбачено покарання від 10 до 15 років позбавлення волі.

За версією слідства, активісти Greenpeace на кораблі Arctic Sunrise мали намір захопити нафтову платформу "Прирозломна". Проте спроба була припинена співробітниками ФСБ, судно відправлено у Мурманськ, а 30 осіб, які перебували на Arctic Sunrise, посадили під варту на два місяці. Серед заарештованих, крім активістів Greenpeace, виявилися і члени екіпажу судна.