ua en ru

В.Репік: Недовиконання бюджету Києва в 2010 р. складе мінімум 2 млрд грн

Недовиконання бюджету Києва в 2010 р. складе мінімум 2 млрд грн. Про це на засіданні Київради заявив начальник головного фінансового управління КМДА Володимир Репік, виступаючи зі звітом перед Київрадою, передає кореспондент РБК-Україна.
"У грудні ми отримаємо в 1,5 рази більше податків, ніж у середньому на місяць. Тож станом на 31 грудня, за нашими оцінками, по двох позиціях - недовиконання податку на доходи фізосіб і плати за землю складе 2 млрд грн", - підкреслив В.Репік.
Крім того, В.Репік повідомив, що до загального фонду бюджету столиці за 9 міс.2010 р. надійшло 10,8 млрд грн, що становить 53% від запланованих. Основна частина даних надходжень складається з податкових надходжень (9 млрд грн - 62% від плану), з них податок на доходи фізосіб приніс 7,3 млрд грн (63% від запланованого), і 1,4 млрд грн - плата за землю (58 % від плану). Надходження до спеціального фонду бюджету, за словами В.Репіка, склали 1,5 млрд грн (49% від плану), а видатки загального фонду бюджету склали 11,1 млрд грн, з урахуванням трансфертів перевищення надходжень.
Найбільші витрати бюджету були спрямовані на розвиток культурної сфери столиці, і склали 4,9 млрд грн.
У свою чергу, позафракційний депутат Київради Дмитро Андрієвський зазначив, що на сьогоднішній день бюджет міста недоотримав надходжень близько 4 млрд грн.