ua en ru

Володимир Кличко прийшов у Раду

У Верховну Раду України прийшов український боксер Володимир Кличко, молодший брат народного депутата лідера фракції "Удар" Віталія Кличка. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

У Верховну Раду України прийшов український боксер Володимир Кличко, молодший брат народного депутата лідера фракції "Удар" Віталія Кличка. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерею дивіться тут

Нардепи ще раз привітали брата з перемогою над російським боксером Олександром Повєткіним.

Варто відзначити, депутата і його брата оточили журналісти і оператори.

Володимир Кличко прийшов у Раду

Фото: Facebook Віталія Кличка

От як прокоментував цю подію Віталій Кличко: "Провів екскурсію братові по Верховній Раді. Володимир не раз говорив, що йому цікаво побувати в парламенті, подивитися, що і як там відбувається. Сьогодні він повернувся до України і ми разом прийшли у Верховну Раду. Провів його парламентськими кулуарами, піднялися в ложу преси".

Візиту чемпіона рада і депутат-ударівець Ірина Геращенко: "На екскурсію у ВР вперше зайшов і зірвав оплески Володимир Кличко. У ложі преси журналісти (вірніше, журналістки) фотографуються з Володимиром. Віталій поділився з братом "фірмовою " майкою " Україна - це Європа!" Ну, точно - не Росія". У ще одному своєму пості на сторінці в Facebook Геращенко жартує: "Володимир Кличко побував на екскурсії у ВР. Знаменитих парламентських бійок сьогодні не було".

Нагадаємо, раніше в ЗМІ висловлювалися припущення, що Володимир Кліико, можливо, буде висунутий кандидатом від опозиції на виборах мера Києва. Експерти-політологи віднеслися до цієї ідеї прохолодно, дорікнувши опозиції і особисто Віталія Кличка в тому, що вони жаліють кваліфікованих кадрів для такої важливої посади, як посада мера столиці.

Отже, можливість приходу Володимира Кличка в політику не виключається. Володимир - кандидат наук в області фізичного виховання і спорту, у 2001 р. він захистив кандидатську дисертацію в Київському національному університеті фізичного виховання і спорту. Тому стереотипи в дусі "спортсмени не здатні займатися інтелектуальною працею" в даному випадку безпідставні. Та і складно повірити в те, що Володимира Кличка, який пізнав вершини професійної майстерності у спорті вийде політик гірший, ніж, наприклад, Олег Ляшко або Юрій Іванющенко. До того ж, бій з Повєткіним показує, що Володимир знає, як вирішувати питання відносин з Росією.