ua en ru

У ПР не виключають, що Апеляційний суд пом’якшить вирок Тимошенко

У ПР не виключають, що Апеляційний суд пом'якшить вирок Тимошенко, заявив член Вищої ради юстиції, народний депутат від Партії регіонів Валерій Бондик.
Він наголосив, що рішення усправі Юлії Тимошенко не остаточне, адже є ще Апеляційний суд, і в котрий раз доводить необхідність реформування судової гілки влади та кримінально-процесуального законодавства, та зауважив на тому, що стаття, за якою винесено вирок Тимошенко, може буди декриміналізована, у зв'язку з чим Апеляційний суд пом'якшить вирок екс-прем'єру.
"Ні я, ні мої колеги по фракції і по парламенту, ніякого не відчуваємо ніякого задоволення - ми повинні працювати над судовою реформою, ми повинні працювати над кодексами. І може статись так, якщо буде законопроект, і може статись декриміналізація статті, і зворотна дія в часі, яка пом'якшує відповідальність, все може бути, давайте дочекаємось апеляції", - заявив Валерій Бондик в ефірі "5 каналу".
Як повідомлялося, 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з РФ і засудив її до 7 років позбавлення волі.