ua en ru

У полоні в армії РФ знаходяться 6 українських командирів, - Міноборони України

На сьогоднішній день в полоні у російських військовослужбовців знаходяться шість українських командирів.

На сьогоднішній день в полоні у російських військовослужбовців знаходяться шість українських командирів. Про це на брифінгу заявив заступник в.о. міністра оборони України Леонід Поляков (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час у нас є інформація про шість полонених... п'ять офіцерів, один генерал", - заявив Поляков.

За його словами, Міноборони точно не відомо їх місцезнаходження, є тільки версії.

Крім того, Поляков додав, що Міноборони України попередньо оцінює військове майно у Криму на суму 18 млрд грн. За його словами, зараз тривають переговори з російською стороною щодо подальшої долі української військової техніки та військового майна у Криму.

Якщо українським військовослужбовцям не вдасться вивезти свою техніку і майно, Україна вимагатиме від Росії компенсації в міжнародних судах, уточнив Поляков. З його слів, українські моряки не затопили свої військові кораблі при штурмі, оскільки без оголошення воєнного стану за це може настати відповідальність.

Зазначимо, що Росія перевершувала Україну по військових можливостях у Криму. Про це 26 березня на брифінгу в Києві повідомив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

Як повідомлялося, Міноборони України і РФ домовилися про вивезення із Криму українських військових залізничним транспортом.

Раніше сьогодні стало відомо, що в усіх 193 військових підрозділах та установах Збройних сил України півострова Крим піднято прапори Російської Федерації.

Додамо, що прапор РФ піднято над 51 кораблем Військово-морських сил України. Про це у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук. Раніше, 23 березня, командувач ВМС України Сергій Гайдук заявив про те, що приблизно 30% боєздатних кораблів ВМС заблоковано.