ua en ru

У всіх 193 військових підрозділах Криму підняті прапори РФ, - Міноборони РФ

У всіх 193 військових підрозділах та установах збройних сил України півострова Крим підняті прапори Російської Федерації.

У всіх 193 військових підрозділах та установах збройних сил України півострова Крим підняті прапори Російської Федерації. Про це журналістам повідомив глава Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, передає РБК.

"У військових містечках пройшли побудови особового складу з церемонією підняття державного прапора РФ і виконання гімну Росії", - повідомив Герасимов.

У вищевказаних військових підрозділах та установах, за словами глави Генштабу , проходить інвентаризація військового майна, також переатестація особового складу.

Так, всі військовослужбовці , які виявили бажання продовжити службу в українських збройних силах, підкреслив Герасимов, "здали зброю під охорону, знаходяться поза розташування військових частин і готуються до організованого виїзду з особистими речами на Україну".

"У Севастополі відкрито тимчасовий пункт реєстрації, в якому станом на 25 березня зареєструвалося близько 1,5 тисяч військовослужбовців ЗСУ", - констатував Герасимов.

Нагадаємо, 25 березня російські військові захопили тральщик "Черкаси" - останній корабель, який залишався у Криму під українським прапором.