ua en ru

У Криму РФ перевищувала Україну по військових можливостях, - глава МЗС України

Дещиця наголосив, що в цій ситуації пріоритет був відданий безпеці людей.

Росія перевершувала Україну по військових можливостях у Криму. Про це на брифінгу в Києві повідомив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання, чому Україна не стала чинити опір військовому вторгненню РФ у Криму, Дещиця наголосив, що в цій ситуації пріоритет був відданий безпеці людей.

"У пріоритет ситуації, яка склалася, ми ставимо безпеку людей. Якщо порівняти можливості військові, то, звичайно, російські (у Криму, - ред.) набагато перевищують українські", - зазначив Дещиця.

Нагадаємо, 26 березня Дещиця заявив, що влада має намір захищати східну Україну військовими засобами в разі вторгнення туди Росії.

Також на брифінгу в.о. міністра зазначив, що Україна посилила безпеку ядерних об'єктів і готова їх захищати: "Ми контролюємо зараз ситуацію, і були вжиті відповідні заходи щодо посилення контролю і безпеки цих об'єктів... Я можу запевнити, що український уряд має достатньо сил, щоб захистити ці об'єкти".

Як повідомлялося, Міноборони України і РФ домовилися про вивезення із Криму українських військових залізничним транспортом.