ua en ru

У парламенті створюються нові центри впливу, - джерело

Свої партії мають намір створити народні депутати Валерій Хорошковський, Нестор Шуфрич, Віталій Хомутиннік, Ігор Рибаков та Сергій Курченко. Про це заявив народний депутат, член фракції Партії регіонів, який побажав залишитися неназваним.

"Зараз почалися спроби створити на базі нинішніх і колишніх членів ПР кілька нових партійних проектів", - заявив нардеп.

За його словами, по-перше, власний політичний проект намагається запустити Нестор Шуфрич під патронатом Віктора Медведчука.

"По-друге, нас активно вербують в проект Валерія Хорошковського. Цим займається Сергій Ларін (екс-заступник глави Адміністрації президента Януковича, - Ред.) і колишній представник Януковича у парламенті Юрій Мірошниченко. Свою групу у Верховній Раді України "під діючу владу" створюють одіозні народні депутати Ігор Рибаков та Андрій Деркач - з перспективою створення партії. Вони зібрали вже понад 25 "багнетів", - зазначив він.

Нардеп повідомив, що існує також група Хомутинніка, якого пов'язують з Коломойським, на її базі також буде створена партія. "У них є більше тридцяти п'яти депутатів", - зазначив "регіонал".

Також, за словами нардепа від ПР, політичні проекти будуть створювати "Сім'я" і окремо Сергій Курченко.

"Кажуть, що днями під патронатом Сергія Курченка у ВР на базі об'єднання "За мир і стабільність" з тридцяти двох нардепів буде створена депутатська група на чолі з опальним Володимиром Олійником. Також мляві спроби створити якийсь проект роблять "Сім'я" і особисто Сергій Арбузов", - стверджує нардеп.

На його думку, Партія регіонів, фактично, вмирає.

"Її добивають. Рінат Ахметов усунувся від партійних справ, немає єдиного центру управління. Він намагається замінити голову фракції Олександра Єфремова на Вадима Новинського, але тим самим остаточно розвалює фракцію і нові виходи з її складу ще очікуються, адже Вадим Новинський і Борис Колесніков - відверто слабкі менеджери, - пояснив політик. - Андрій Клюєв усунувся від партійних справ, а Сергій Клюєв займається порятунком сімейного бізнесу пов'язаного з виробництвом сонячної енергії. Всі розуміють, що партія на наступних виборах в парламент може і не пройти. І тому депутати панічно шукають варіанти. Є кадри, які вже дали згоду на входження в декілька проектів одночасно".