ua en ru

В Одесі члени міськвиборчкомів звернулися до судів із позовами щодо порушень у ході виборів мера, - довірена особа Е.Гурвиця

В Одесі члени міських виборчкомів звернулися до місцевих судів із позовами проти масового порушення виборчого законодавства. Про це повідомив РБК-Україна довірена особа колишнього мера Одеси Едуарда Гурвиця Юрій Борщенко.
На площі перед Міською думою Одеси продовжують мітингувати проти організації і результатів виборів, за підсумками яких новим міським головою обрано кандидата від Партії регіонів голову Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олексія Костусєва, передає кореспондент РБК-Україна.
"Протестують як прибічники Е.Гурвиця (представника "Фронту змін"), так і члени інших партій, мажоритарники", - відзначив Ю.Борщенко.
За його словами, вчора, по суті, були оголошені попередні підсумки виборів - їх офіційні результати стануть відомі лише після закінчення судових розглядів. "У зв'язку із цим викликає подив видача вчора міськвиборчкомом мандата (мера) Костусєву", - сказав Ю.Борщенко.
Низка ЗМІ повідомила сьогодні про намір провести сьогодні засідання сесії міськради нового скликання. На питання із цього приводу - у міськраді не змогли надати які-небудь офіційні дані. Але уточнили, що не було проведено завершальне засідання сесії міськради попередньої каденції.
У свою чергу, Ю.Борщеко повідомив, що сьогоднішнє засідання сесії міськради збираються провести в одній із будівель обласної держадміністрації.

Нагадаємо, ввечері 4 листопада ц.р. Одеська міська територіальна виборча комісія оголосила результати виборів мера Одеси, на яких переміг висуванець Партії регіонів голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олексій Костусєв із 50,8% голосів. Нинішній мер міста висуванець "Фронту змін" Едуард Гурвіц набрав 30,8% голосів.