ua en ru

В ОБСЄ заявляють про збільшення потоку осіб у військовому одязі через українсько-російський кордон в обох напрямках

Спостережна місія ОБСЄ, що базується на російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково", за минулий тиждень зафіксувала збільшення потоку осіб у військовому одязі через українсько-російський кордон в обох напрямках з 372 до 555.

Спостережна місія ОБСЄ, яка базується на російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково", за минулий тиждень зафіксувала збільшення потоку чоловіків і жінок у військовій одязі через українсько-російський кордон в обох напрямках з 372 до 555 осіб.Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Кількість осіб у військовому одязі, які індивідуально або в групах перетнули кордон в пункті пропуску "Донецьк", збільшилася. Всього було зафіксовано 505 чоловік, який на відміну від попереднього тижня, в основному перейшли з РФ в Україну", - повідомляють в ОБСЄ.

При цьому спостерігачі підкреслюють, що помітне число цих громадян можуть належати до козацьким формуванням.

У той же час ОБСЄ відзначають, що не помітили, щоб хтось із перетинали кордон мав при собі зброю.

В цілому ж за тиждень середня кількість в'їздів/виїздів на українсько-російському кордоні скоротилася з 8,289 до 7,662 осіб в день.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України за період ескалації військової агресії зафіксувала близько 120 випадків порушення Росією законодавства з прикордонних питань.