ua en ru

В ОБСЄ стверджують, що в Донецькій обл. сьогодні проходили переговори між українськими та російськими військовими

У м. Соледар Донецької області сьогодні, 26 вересня 2014 р., проходили переговори між українськими та російськими військовими офіцерами.

У м. Соледар Донецької області сьогодні, 26 вересня 2014 р., проходили переговори між українськими та російськими військовими офіцерами. Про це йдеться в заяві офіційного представника ОБСЄ Майкла Боцюрківа, оприлюдненій в Facebook спецмиссии ОБСЄ по Україні.

"Ми можемо підтвердити, що ми прийняли пропозицію від української сторони на адресу спеціальної моніторингової місії спостерігати сьогодні за попередніми переговорами між українськими і російськими військовими офіцерами в Соледарі", - йдеться в заяві.

В ОБСЄ наголошують, що представники спецмісії були присутні при переговорах у відповідності з їх мандатом.

"Метою було вислухати всі сторони, оцінити можливий внесок, який спецмісія може внести для ефективної реалізації угоди про припинення вогню", - повідомив Боцюрків.

При цьому трохи раніше в прес-службі Міністерства закордонних справ Росії спростували інформацію ЗМІ про те, що в Донецькій області проходить зустріч російських і українських військових щодо визначення "буферної зони між позиціями ДНР і ЛНР і українською стороною".

"Всі питання, пов'язані з реалізацією режиму припинення вогню, обговорюються між представниками української сторони та представниками окремих районів Донецької та Луганської областей. Роль російської сторони, як члена контактної групи, полягає в тому, щоб у взаємодії з місією ОБСЄ надавати даному процесу необхідне сприяння", - йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, раніше сьогодні в прес-центр АТО повідомили, що сьогодні розпочала свою роботу робоча група центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню в складі Україна-ОБСЄ-Росія.