ua en ru

Робоча група Україна-ОБСЄ-Росія з моніторингу припинення вогню на Донбасі почала роботу, - штаб АТО

Робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню у складі Україна-ОБСЄ-Росія сьогодні, 26 вересня 2014 р., о 8:00 розпочала свою діяльність.

Робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню у складі Україна-ОБСЄ-Росія сьогодні, 26 вересня 2014 р., о 8:00 розпочала свою діяльність. Про це повідомляє прес-центр АТО на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

Як повідомляється, до складу центру увійшли представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців ЗС РФ.

"Головна мета робочої групи центру полягає у реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню - режиму "Тиші", - йдеться у повідомленні. Зокрема, передбачається виведення засобів ураження калібром понад 100 мм на визначені відстані та створення 30-кілометрової зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у визначених районах ворогуючих сторін", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, зону визначених районів щодо припинення вогню буде розподілено на 4 - 5 секторів безпеки, в яких працюватимуть від 3 до 5 моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України та РФ.

Як зазначається, ця робоча група спільного центру буде здійснювати контроль за припиненням вогню протягом усього періоду стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, як заявив представник місії ОБСЄ Андреа Челлино, кількість спостерігачів місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на Донбасі найближчим часом збільшиться до 350 осіб.