ua en ru

В ОБСЄ стурбовані відключенням Чорноморської ТРК у Криму

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович сьогодні, 4 серпня 2014 р., засудила захоплення майна найбільшої незалежної телерадіокомпанії на Кримському півострові "Чорноморська ТРК".

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович сьогодні, 4 серпня 2014 р., засудила захоплення майна найбільшої незалежної телерадіокомпанії на Кримському півострові "Чорноморська ТРК". Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Триваючі спроби чинити тиск на незалежні ЗМІ в Криму, які забезпечують простір для критики, є очевидною ознакою цензури та неприпустимі за жодних обставин", - заявила Міятович. - "Це створює атмосферу страху, в якому незалежна журналістика не може існувати".

Також представник ОБСЄ заявила, що при арешті майна Чорноморської ТРК судові пристави вилучили обладнання інформаційного прес-центру, який є центром для незалежних ЗМІ в регіоні, а також майно Кримського центру журналістських розслідувань, який орендував тут офіс.

"Я знову закликаю відповідальних на Кримському півострові утриматися від кроків, які і далі будуть ставити під загрозу свободу ЗМІ і серйозно обмежують плюралізм ЗМІ", - зазначила Міятович.

Нагадаємо, 1 серпня російська Федеральна служба судових приставів провела опис майна Чорноморської телерадіокомпанії за рішенням Господарського суду Криму, винесеного на забезпечення позову кримського Радіотелевізійного передавального центру про стягнення заборгованості за надані послуги.

На місці судові пристави ознайомили з судовим рішенням представників телекомпанії, після чого попросили всіх співробітників зібрати особисті речі і залишити приміщення. Після проведення опису майно Чорноморської ТРК мало бути передано на відповідальне зберігання РТПЦ.

Чорноморська ТРК була відключена від мовлення на початку березня 2014 р. і замінена каналом "Росія 24". Наприкінці червня крупні кабельні мережі Криму також припинили ретрансляцію телеканалу, поряд з іншими українськими каналами.