ua en ru

У новому складі ВР Криму фракція ПР може скласти дві третини, - підрахунок голосів

За даними джерел в декількох штабах політичних партій, що беруть участь у виборах до Верховної ради АР Криму, за оперативними даними підрахунку голосів на 15:00 в одномандатних мажоритарних округах по виборах депутатів кримського парламенту в 47 з 50 округів перемагають кандидати від Партії регіонів, пише "Дзеркало тижня".
У одномандатному окрузі №11 у Красноперекопську перемагає Сергій Куніцин, колишній голова держадміністрації Севастополя і экс-премьер автономії. С.Куніцин балотувався в депутати ВР автономії від партії "Союз" і був звільнений Президентом України з посади постійного представника президента в АР Криму відразу ж після реєстрації кандидатом.
У двох мажоритарних округах, що залишилися, залишається інтрига. У окрузі №45 у Сакському районі головними суперниками є Андрій Стефанович (ПР) і Володимир Гріневіч (партія "Союз"). У районі Бахчисараю в окрузі №29 конкуренцію кандидатові від партії влади Дмитру Рогачову склав Ільмі Умеров (Народний рух України), недавно новопризначений главою райдержадміністрації. "Йдемо ніздря в ніздрю, розрив може бути в сотню голосів", - повідомив "Дзеркало тижня" І.Умеров.
По поточних результатах підрахунку голосів в багатомандатному окрузі по виборах депутатів ВС АР Криму за Партію регіонів проголосували ледве більше 50% виборців. Таким чином, з врахуванням результатів по мажоритарних округах, можна прогнозувати, що в новому складі парламенту автономії фракція партії влади може скласти дві третини депутатського корпусу - до 75 чоловік. Другою за чисельністю може бути фракція комуністів, далі - Народного руха України (за його списком балотуються представники Курултаю кримськотатарського народу) і партії "Союз".
Поки що зберігаються шанси пройти у ВР Криму партій "Російська єдність", "Сильна Україна" і "Батьківщина".