ua en ru

У МВС України допускають примусову доставку Жириновського і Зюганова на допит

Міністерство внутрішніх справ України вживе заходів для примусової доставки в Україну депутатів Держдуми РФ, лідера Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського і лідера Комуністичної партії Росії Геннадія Зюганова для проведення слідчих дій у разі їх неявки добровільно. Про це заявив на брифінгу в Києві радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час Головним слідчим управлінням МВС України вживаються заходи щодо виклику Зюганова і Жириновського для проведення слідчих дій. У разі неявки вказаних осіб буде вжито заходів щодо примусової доставки за рішенням слідчого судді до місця виклику", - заявив Шкіряк.

За його словами, надалі зазначеним особам буде вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, а також буде обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, МВС України відкрило кримінальну провадження проти депутатів Держдуми РФ, лідера Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського і лідера Комуністичної партії Росії Геннадія Зюганова за підозрою у фінансуванні терористів в Україні.