ua en ru

У Мексиці затримали одного з засновників найбільшого наркокартелю

Федеральна поліція Мексики затримала в місті Torreón на півночі країни Вісенте Каррільо, одного з "батьків-засновників" великого наркокартеля Хуарес.

Федеральна поліція Мексики затримала в місті Torreón на півночі країни Вісенте Каррільо, одного з "батьків-засновників" великого наркокартеля Хуарес. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на місцеві влади.

Раніше мексиканські правоохоронці пропонували 2,5 млн дол. винагороди за інформацію про місцезнаходження злочинця, а Сполучені штати оголошували "за голову" Каррільо нагороду в 5 млн. дол. Наприкінці минулого століття він став один з головних постачальників наркотиків в цю країну.

За інформацією влади, операція пройшла без єдиного пострілу при підтримці армії.

Затримання Каррільо сталося через кілька днів після арешту іншого великого наркобарона - Гектора Бельтрана Лейви. Він був затриманий за участю армії в одному з міст в центральній Мексиці.

Повномасштабна війна з наркомафією в Мексиці почалася в кінці 2006 року. За офіційними даними, за цей час загинули близько 70 тис. осіб.

Нагадаємо, 30 вересня в Росії були затримані громадяни України за підозрою у причетності до масового отруєння наркотиками жителів Сургута.