ua en ru

У Криму зможуть вести мовлення українські телеканали, - Мінінформ РФ

У Криму зможуть вести мовлення найрізноманітніші телеканали, в тому числі й українські.

У Криму зможуть вести мовлення найрізноманітніші телеканали, в тому числі й українські. Про це в ефірі телеканалу ATR заявив міністр з інформації та масових комунікацій Криму Дмитро Полонський.

"Я вважаю, що чим більше телевізійних каналів і взагалі будь-яких ЗМІ представлено в інформаційному просторі нашої республіки, тим краще - вони створюють об'єктивну картину, громадяни мають доступ до всієї інформації... Нехай громадяни дивляться російські телеканали, і українські, і кримсько-татарські, і турецькі - і роблять вибір самі", - зазначив Полонський.

На питання про причини відключення ряду українських телеканалів у Криму в березні ц.р. міністр відповів, що були відключені тільки ті канали, які не платили за трансляцію місцевому радіочастотному центру. При цьому даний захід торкнувся тільки аналогового мовлення.

"В кабельних мережах українські телевізійні канали знаходяться у вільному доступі і їх можна переглядати. Супутникове телебачення теж ніхто не відміняв. Ми забороняти нічого не збираємося", - наголосив Полонський.

Нагадаємо, на початку березня у Криму від аналогового мовлення відключили всі українські телеканали.