ua en ru

У Криму на 1 червня 2013 р. надходження від турзбору збільшилися на 16,7% - до 1 млн грн

У Криму станом на 1 червня 2013 р. надходження від туристичного збору збільшилися на 16,7% (на 133 тис. грн) порівняно з аналогічним періодом 2012 р. і склали 1 млн грн. Про це Курортно-інформаційному центру повідомив заступник голови Ради міністрів АРК Георгій Псарьов, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, найбільша кількість турзбору припадає на Ялтинський регіон - 514,22 тис. грн, Велику Алушту - 110,73 тис. грн, Сімферополь - 97,12 тис. грн і Євпаторію - 79,55 тис. грн.

При цьому Георгій Псарьов нагадав, що для легалізації приватних домоволодінь, що надають послуги з тимчасового розміщення, спільними зусиллями Міністерства курортів і туризму Криму і постійної комісії Верховної Ради АРК з питань санаторно-курортного комплексу, туризму та підприємництва було внесено зміни до низки нормативних актів.

"Наша робота полягає не тільки у виявленні індивідуальних засобів розміщення. Необхідно зрозуміти, яка кількість персоналу задіяна, рівень внутрішньої інфраструктури об'єктів, і, звичайно, прогнозні надходження до місцевих бюджетів від справляння туристичного збору, оскільки турзбору є місцевим збором, кошти від якого йдуть на розвиток регіонів", - зазначив він.

Водночас, як повідомив міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв, за підсумками роботи міжвідомчої робочої групи Міністерства доходів і зборів України підготувала для розгляду Радою міністрів АРК проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України" (щодо врегулювання окремих питань оподаткування) .

За його словами, з метою легалізації доходів власників індивідуальних засобів розміщення, які надають послуги з тимчасового розміщення, пропонується спростити порядок оподаткування доходів фізичних осіб шляхом внесення змін до Податкового кодексу України. Дані зміни передбачають встановлення фіксованих ставок податку на доходи фізичних осіб для індивідуальних засобів розміщення (до 30 ліжко-місць) шляхом придбання свідоцтва з надання послуг з тимчасового розміщення. "Але Міністерством фінансів України розгляд даного питання поки відкладене", - уточнив Лієв.

Також, за його інформацією, пропонується ввести сьому групу платників єдиного податку, діяльність яких носить сезонний характер.

"Більше 70% кримських туристів зупиняються у приватному секторі. Це міні-готелі, пансіонати та приватні домоволодіння. Цього року зростає відсоток організованих відпочиваючих у санаторіях, готелях і пансіонатах", - підсумував Лієв.