ua en ru

До кримського парламенту Партія регіонів отримує 80 місць зі 100, - виборчком Криму

Виборчком Криму підбив підсумки виборів до кримського парламенту. В результаті підрахунку голосів Партія регіонів отримує 80 депутатських мандатів зі 100. Результати підрахунку голосів оприлюднені сьогодні на сайті виборчої комісії АРК, передає кореспондент РБК-Україна.

За підсумками підрахунку голосів у багатомандатному виборчому окрузі в кримський парламент проходять представники шести місцевих організацій партій: Партія регіонів отримує 32 місця.
Крім того, відповідно до даних Виборчої комісії АРК, за підсумками підрахунку голосів в 50 одномандатних мажоритарних округах представники Партії регіонів отримали перемогу у 48. Виняток становлять округ №11 (м. Красноперекопськ) і округ №45 (Сакський район), де визнані обраними депутати від КРО партії «Союз»: відповідно Сергій Куніцин та Валерій Гриневич.
Таким чином, зі 100 місць в кримському парламенті депутати від Партії регіонів отримають 80 мандатів, від КРО партії «Союз» - 5, від КРО Комуністичної партії України - 5, від організації Народного Руху України - 5, від КРО політичної партії «Сильна Україна» - 2 та від КРО політичної партії «Русское единство» - 3 мандати.
Перше організаційне засідання нового складу кримського парламенту призначене на 16 листопада.