ua en ru

У Києві за 9 міс. 2013 р. до бюджету надійшло 345 млн грн акцизного податку, - Міндоходів

У Києві до держбюджету у січні-вересні 2013 р. надійшло 345 млн грн акцизного податку. Про це повідомила начальник управління Міністерства доходів та зборів (Міндоходів) у м. Києві Ірина Носачова, передає прес-служба Міндоходів.

З них понад 200 млн грн - з вироблених в Україні підакцизних товарів, близько 34 млн грн - з ввезених на територію держави підакцизних товарів, більше 97 млн грн - це збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, а також надходження від спеціального фонду підакцизних товарів. Лише у вересні 2013 р., до бюджету надійшло понад 41 млн грн акцизного податку.

Також Носачова повідомила, що у Києві виробникам та імпортерам реалізовано 666 млн штук марок акцизного податку.

"У 2013 році державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна", яке має ексклюзивне право на друк марок акцизного податку, передало головному управлінню Міндоходів у м. Києві під реалізацію 616 млн штук марок акцизного податку. З урахуванням минулорічних залишків, від початку року виробникам та імпортерам реалізовано 665,9 млн штук марок акцизного податку", - зазначила Носачова.

За її словами, від початку запровадження змін в маркуванні алкогольних напоїв та тютюнових виробів, виробникам та імпортерам, які перебувають на обліку в столичному управлінні Міндоходів, реалізовано 66,9 млн штук акцизних марок нового зразка, з яких 56,3 млн штук призначені для маркування цигарок, а 10,6 млн марок - для маркування алкоголю.

Загалом, на сьогодні в головному управлінні Міндоходів у м. Києві обслуговується 58 суб'єктів господарювання, які отримують марки акцизного податку для маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів.