ua en ru

У Києві в аварійно небезпечному стані знаходиться 98 тис. кв. м дорожнього покриття, - "Київавтодор"

Сьогодні в Києві 98 тис. кв. м асфальтового покриття є аварійно небезпечними. Про це заявив директор "Київавтодору" Георгій Глінський в ході брифінгу після засідання колегії Київради про стан ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми бачимо, що піддалися руйнуванню близько 300 тис. кв. м асфальтобетонного покриття. Із них 98 тис. кв. м є аварійно небезпечними. Це означає, що за нашими нормативами повинні ліквідувати ці великі ями, що виникають протягом 5 - 7 днів , виходячи з погодних умов, які є", - зазначив Глинський.

Однак, за його словами, сьогодні відремонтовано 14,5 тис. кв. м доріг: "На сьогодні, з 14 січня ц.р., коли приступили до ліквідації, ми всього 14,5 тис. кв. м ліквідували. Звичайно, цього недостатньо і це мало, але стримують погодні умови, ми змушені працювати тільки з холодним і литим асфальтом", - підкреслив він.

За словами Глинського, найбільших руйнувань зазнали такі вулиці - Велика Кільцева дорога, проспект Палладіна, вул. Міська, вул. Газопровідна, проспект Перемоги та вул. Заболотного. Глинський також повідомив, що "Київавтодор" склав графік робіт, за яким всі ремонтні роботи повинні бути виконані до 15 травня, але голова КМДА Олександр Попов вимагає до 19 лютого переписати цей графік і відремонтувати дороги в короткі терміни.

Нагадаємо, раніше Попов заявив, що до 1 травня в Києві мають відремонтувати 22 тис. кв. м доріг.

Читайте також: Директор "Київавтодору" заявив про готовність піти у відставку.