ua en ru

В Києві суд повернув місту приміщення дитячої бібліотеки ім. Шевченка

В Києві Апеляційний адміністративний суд повернув місту приміщення Центральної міської дитячої бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка. Прокуратура довела незаконність рішення Київради про відчуження з комунальної власності приміщення бібліотеки та попередила протиправне використання дитячого закладу у комерційних цілях. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

На сьогоднішньому засіданні суд апеляційної інстанції залишив у силі постанову Окружного адміністративного суду від 31 січня 2013 р., яким було задоволено позов прокуратури Києва та скасовано рішення міськради про включення приміщення бібліотеки до переліку об'єктів комунальної власності, які підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні.

Рішення Апеляційного адміністративного суду вступило у законну силу з моменту його проголошення, приміщення культурно-освітнього закладу і надалі слугуватиме дітям.

Нагадаємо, Центральна міська бібліотека імені Т.Г. Шевченка для дітей міста Києва діє з 1919 р. Її статус визначено урядом України як науково-дослідного, інформаційного та консультативного центру з питань культурного розвитку дітей міста Києва.