ua en ru

У Києві на Бортницькій станції аерації стався промив дамби

У Києві на Бортницькій станції аерації в результаті накопичення талих вод стався промив тіла дамби діаметром близько 1 м. та вилив води на 1,9 га прилеглої території. Про це повідомила прес-служба "Київводоканалу".

"В Бориспільському районі біля Києва 10 квітня 2013 р., о 19:25 під час чергового обходу мулових полів було виявлено промив тіла дамби діаметром близько одного метра, який стався в результаті накопичення талих вод... Кількість води перевищила продуктивність насосу, в результаті чого стався вилив на 1,9 га прилеглої території", - йдеться у повідомленні.

Для локалізації аварії на місце утворення промиву прибула аварійна бригада Бортницької станції аерації, а на насосній станції надмулової води було запущено насос №3 для зниження рівня рідини в приймальному резервуарі, щоб запобігти подальшому розширенню промиву.

До локалізації прориву залучено 310 працівників МЧС та 240 військових. Використано 5 тис. мішків з піском. О 2:45 ночі, 11 квітня, прорив було локалізовано. Аваріні роботи продовжувались до 5:00.

Наразі загрози навколишньму середовищу немає. Найближчий населений пункт розташований в 3 км від місця промиву.

Читайте також: У Чернівецькій обл. на автомобільному мосту стався пролом залізобетонної плити