ua en ru

У Києві майор міліції звинувачується у викраденні кредитної картки у померлої людини

У Києві майор міліції звинувачується у викраденні кредитної картки у померлої людини. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Святошинського району м. Києва.

Прокуратура Святошинського району скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного працівника столичної міліції за звинуваченням у крадіжці та зловживанні владою.

Досудовим слідством встановлено, що у липні 2013 р. старший оперуповноважений карного розшуку Святошинського райуправління міліції, перебуваючи у складі слідчо-оперативної групи, здійснював огляд квартири, в якій помер 45-річний киянин.

Знайшовши в речах небіжчика банківську картку, міліціонер викрав її, а вже наступного дня через банкомат зняв з неї близько 1000 грн готівкою. Вдруге зловмисник скористався чужою карткою під час поповнення рахунку свого мобільного телефону через мережу Інтернет.

Як з'ясувалося, власницею картки була матір померлого чоловіка, яка отримувала на неї свою пенсію. Саме жінка й повідомила правоохоронців про її зникнення.

За результатами розслідування працівника міліції було викрито у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України - Крадіжка та ч.3 ст. 364 КК України - Зловживання владою або службовим становищем.

За клопотанням прокуратури Святошинського району суд обрав правоохоронцю міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонив від займаної посади.

Наразі матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом прокуратурою скеровані до суду для розгляду по суті.