ua en ru

У Києві до Дня Незалежності хочуть ввести елементи страхової медицини через лікарняні каси - Попов

У Києві хочуть вже цього року ввести елементи страхової медицини через лікарняні каси. Про це сьогодні повідомив голова КМДА Олександр Попов на розширеному засіданні колегії КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступний етап - це другий рівень медико-санітарної допомоги та тут однозначно, це впровадження елементів страхової медицини. Оскільки у нас немає закону про обов'язкове соціальне страхування, ми ініціюємо свої місцеві моделі, умовно кажучи, страхування категорій, нужденним це пенсіонери, це працівники бюджетної сфери, це працівники комунальних підприємств. Ми готуємо зараз всі ці пропозиції, вони практично на виходів і на мою думку, то перші три категорії, а це може бути чорнобильці, афганці, породіллі, ми можемо такий проект до Дня Незалежності вже практично запустити", - повідомив Попов.

Він зазначив, що модель буде реалізовуватися через лікарняні каси і може бути винесена на найближчу сесію Київради 19 червня. "Що стосується цих категорій, то ми хотіли б у співпраці з лікарняною касою, уклавши з ними договір на надання відповідних послуг у лікарнях наших забезпечити безкоштовне лікування будь-якої хвороби чорнобильців, афганців, на випадок, якщо така допомога буде потрібна. Ми такий механізм уявімо, якщо встигнемо, то винесемо на сесію 19 числа, якщо трохи буде заминка, то може на наступну сесію, але найближчим часом, це рішення буде прийнято. Для нас він дуже важливий, щоб ми на прикладі цих категорій відпрацювали всі фінансові механізми, які дозволять потім це розширити", - додав Попов.

Читайте також: У Києві не вистачає амбулаторій сімейної медицини, - КМДА.