ua en ru

У Києві до опалення підключено 87% житлових будинків, - Мінрегіон

У Києві станом на ранок середи, 9 жовтня, до централізованого опалення підключено 9 тис. 479 житлових будинки (87,19%). Також повідомляється, що в Києві вже працює 96,77% котелень. Тепло подається до 100% шкіл, дитячих садочків і лікарень.

У Києві станом на ранок середи, 9 жовтня, до централізованого опалення підключено 9 тис. 479 житлових будинки (87,19%). Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Також повідомляється, що в Києві вже працює 96,77% котелень. Тепло подається до 100% шкіл, дитячих садочків і лікарень.

Нагадаємо, згідно з розпорядження КМДА, підключення об'єктів соціальної сфери до централізованого опалення почалося 30 вересня. Одночасно із запуском теплоносія до об'єктів соціальної сфери, з 1 жовтня фахівці енергопостачальної компанії почали поетапне підключення житлових будинків.

Як повідомлялося напередодні, у Києві можлива кризова ситуація з енергопостачанням через відсутність палива.

За словами голови наглядової ради "Київенерго" Івана Плачкова, необхідно запобігти можливим порушенням енергопостачання Києва в опалювальний сезон. Для цього Державному резерву потрібно терміново забезпечити запаси мазуту на рівні не менше 100 тис. тонн.

Нагадаємо, станом на ранок 8 жовтня в Києві до централізованого опалення було підключено 8 тис. 973 житлових будинки - 82,7% від загальної кількості житлового фонду.

Додамо, що з понеділка, 7 жовтня, Мінрегіон розпочав перевірку старту опалювального сезону в 17 регіонах України.

Опалювальний сезон в Україні, станом на 2 жовтня, було розпочато в усіх регіонах, крім Херсонської області.

Як відомо, опалювальний сезон в Україні традиційно розпочинається 15 жовтня, але цього року через холоди це відбулося набагато раніше.

Згідно із щотижневим опитуванням РБК-Україна, 43% читачів користуються індивідуальною системою опалення.