ua en ru

В Києві до кінця 2012 р. планується завершити перший етап будівництва розв'язки на Поштовій площі, - КМДА

В Києві до кінця року планується завершити перший етап будівництва розв'язки на Поштовій площі. У грудні будівельники розпочнуть зведення другої частини тунелю. На час проведення робіт для автотранспорту облаштують по дві смуги руху в обидва боки. Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба КМДА.

"Треба зазначити, що розв'язку будують із сучасних, надміцних матеріалів. Це бетон високої якості, арматура величезних розмірів... Тобто, ми будуємо на віки, і ця конструкція служитиме щонайменше ще нашим правнукам", - підкреслив Попов.

Він також додав, що будівлю Музею історії Магдебурзького права, розташованого на Поштовій площі, буде повністю відремонтовано.

"Щодо Музею історії Магдебурзького права хочу наголосити: поява тріщини на фасаді будинку - дуже прикрий факт. Будівельні роботи були одразу ж призупинені, коли це сталося, і зараз усе робиться для того, щоб скорегувати проект і забезпечити збереження цієї конструкції. Більше того, фундамент музею підсилять і будинок буде укріплений", - підкреслив голова КМДА.

Другий рівень розв'язки будівельники планують здати в січні. Нині півестакади, що протягнеться з Боричевого току на вул. Набережно-Хрещатицьку, вже наполовину перекрили. До кінця листопада тут встановлять останню опору.

"Паралельно естакаду почнуть бетонувати, щоб уже на початку наступного року покрити шляхопровід ізоляцією, після чого там укладуть гус-асфальт. Під цим дворівневим поворотом нині поспішають зробити частину підземного переходу, що одночасно буде входом до станції метро "Поштова площа". Пішохідний тунель проляже через Боричів тік. Монтаж конструкцій відбувається переважно вночі, щоб не заважати руху транспорту, а також у зв'язку з підвищеною небезпекою робіт. Саме тому тимчасово прикриваються проїзди, попереджаються водії, і лише після цього здійснюється монтаж балок. Техніка і будівельники на об'єкті працюють цілодобово", - повідомили в КМДА.

Роботи, за словами будівельників, йдуть за графіком. Уже взялися навіть за освоєння підземного простору під площею. Завершити зведення розв'язки мають до Дня міста, у травні. Тоді конструкція сховається під гігантською платформою, де зможуть гуляти кияни.

Нагадаємо, оновлена ​​Поштова площа повинна бути здана в експлуатацію в травні 2013 р.

Читайте також: Роботи по реконструкції Поштової площі в Києві відновлені, - КМДА