ua en ru

В Івано-Франковскьій обл. суд повернув державі землю вартістю 10 млн грн

В Івано-Франківській обл. суд повернув у власність держави землю природоохоронного призначення площею 25,4 га вартістю понад 10 млн грн, розташовану в курортній зоні.

В Івано-Франківській обл. суд повернув у власність держави землю природоохоронного призначення площею 25,4 га вартістю понад 10 млн грн, розташовану в курортній зоні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Так, наприкінці минулого року Вищим господарським судом підтримано позицію Генеральної прокуратури України та залишено без змін рішення Львівського апеляційного господарського суду про задоволення позову щодо повернення у державну власність приватним підприємством земельної ділянки природоохоронного призначення.

Дана земельна ділянка розташована поруч із селом. Татарів Яремчанської міської ради неподалік відомого гірськолижного комплексу.
На виконання рішення суду цю земельну ділянку передано приватним товариством до Карпатського національного природного парку.

Таким чином, за втручання Генеральної прокуратури України земельну ділянку природоохоронного призначення, яку було незаконно вилучено ще у 2001 р. повернули національному природному парку.