ua en ru

В Іллічівську в результаті конфлікту біля пам'ятника Леніну поранені дві людини, - МВС

В результаті конфлікту біля пам'ятника Володимиру Леніну в м. Іллічівську поранені двоє жителів міста.

В результаті конфлікту біля пам'ятника Володимиру Леніну в м. Іллічівську поранені двоє жителів міста. Про це повідомляє прес-служба Іллічівського МВ ГУМВС України в Одеській області.

"23 лютого о 2:30 год. в чергову частину Іллічівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні було доставлено двох місцевих жителів з пораненнями, отриманими з травматичної зброї: 24-річний з пораненням шиї і 28-річний з непроникаючих пораненням черева. Виїхавши на місце події правоохоронці встановили, що молоді люди отримали поранення в результаті конфлікту, який виник на площі Стребка, біля пам'ятника В.І.Леніну", - йдеться в повідомленні.

Як пояснюють у МВС, протягом дня, 22 лютого, через соціальні мережі в Інтернеті розміщувалася різного роду інформація про те, що нібито ввечері планується знесення пам'ятника Леніну і про необхідність жителям міста зібратися для його захисту. Ввечері велика кількість іллічівців, в основному молодих, зібрались на площі Стребка. Близько 2:00 23 січня між трьома жителями міста виник конфлікт, в результаті якого один з них, 1978 р.н., застосував травматичну зброю і завдав поранення двом іншим. Постраждалі доставлені до медичного закладу. Особа стрілка встановлена.

Наразі правоохоронні органи проводять слідчо-оперативні дії по розслідуванню всіх обставин інциденту.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.