ua en ru

У Харкові через повідомлення про мінування поїзда з вокзалу евакуювали 1,8 тис. осіб

У Харкові з Південного залізничного вокзалу сьогодні, 6 жовтня, було евакуйовано більше 1,8 тис. осіб через повідомлення про мінування електрички.

У Харкові з Південного залізничного вокзалу сьогодні, 6 жовтня, було евакуйовано більше 1,8 тис. осіб через повідомлення про мінування електрички. Про це повідомляє "5 канал".

Зазначається, що повідомлення лінійного відділу міліції на станції "Харків-пасажирський" про мінування електрички "Харків-Лозова" надійшло о 10:30.

Кінологи і вибухотехніки обстежили електричку, вокзал і прилеглу територію, але жодних вибухових пристроїв або вибухових речовин не виявили.

Нагадаємо, раніше сьогодні полтавська міліція затримала 34- річного жителя Миргорода, який повідомив про неправдиве мінування поїзда.

"6 жовтня близько 8:00 до чергової частини Полтавського міського управління міліції на телефон "102" подзвонив невідомий і повідомив, що в поїзді "Полтава-Лозова" закладено бомбу, а вибух станеться о 8:27", - йшлося у повідомленні ВЗГ МВС України.

На момент надходження інформації поїзд знаходився в депо, тому саме там його і перевірили відповідні служби. Вибухівки виявлено не було. Не довелося також евакуювати пасажирів, оскільки поїзд ще не був поданий для посадки.

Тепер чоловікові загрожує кримінальна відповідальність за ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

До того ж, за рішенням суду чоловіка можуть зобов'язати компенсувати значні матеріальні збитки, які були завдані правоохоронним та іншим державним службам при перевірці неправдивого повідомлення про мінування.

Зазначимо, що за 8 міс. 2013 р. до правоохоронних органів України надійшло 25 повідомлень про вибухові пристрої на вокзалах і станціях, і шість повідомлень про загрозу вибухів у поїздах. За аналогічний період 2012 р. кількість таких дзвінків становила, відповідно, 24 і 13. Кожен огляд вокзалу і евакуація людей оцінюються в суму 50-60 тис. грн.