ua en ru

Міліція Полтави затримала чоловіка, який повідомив про хибне мінування поїзда

Міліція Полтави затримала чоловіка, який повідомив про хибне мінування поїзда. "6 жовтня близько 8:00 до чергової частини Полтавського міського управління міліції на телефон "102" зателефонував невідомий і повідомив, що в поїзді "Полтава-Лозова" закладена бомба, а вибух станеться о 8:27", - йдеться в повідомленні МВС.

Міліція Полтави затримала чоловіка, який повідомив про хибне мінування поїзда. Про це повідомляє ВЗГ МВС України.

"6 жовтня близько 8:00 до чергової частини Полтавського міського управління міліції на телефон "102" зателефонував невідомий і повідомив, що в поїзді "Полтава-Лозова" закладена бомба, а вибух станеться о 8:27. На місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи райвідділів міліції Полтави і працівники міліції Південної залізниці, вибухотехніки Експертно-криміналістичного центру УМВС, кінологи зі службовими собаками, працівники ДАІ, а також карети швидкої медичної допомоги, рятувальники, працівники СБУ та прокуратури", - йдеться в повідомленні відомства.

На момент надходження інформації потяг перебував у депо, тому саме там його і перевірили відповідні служби. Вибухівки виявлено не було. Не довелося також евакуювати пасажирів, оскільки поїзд ще не був поданий для посадки.

Одночасно з обстеженням поїзда та прилеглої території оперативники вже встановили особу зловмисника. Ним виявився 34-річний мешканець Миргорода, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців за наркозлочини.

Тепер чоловікові загрожує кримінальна відповідальність за ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

До того ж, за рішенням суду чоловіка можуть зобов'язати компенсувати чималі матеріальні збитки, які були завдані правоохоронним та іншим державним службам при перевірці неправдивого повідомлення про мінування.

Подібний випадок стався на початку липня в Києві, з тією лише різницею, що анонімного мінера так і не знайшли.

Як повідомлялося, близько 7:00 2 липня правоохоронцями було отримано телефонне повідомлення про замінування центрального залізничного вокзалу м. Києва. Чоловік назвав своє ім'я, повідомив, що вокзал заміновано, і поклав трубку. Протягом 25 хвилин з вокзалу евакуювали близько 1,5 тис. пасажирів і 60 представників обслуговуючого персоналу. Втім вибухівку фахівці не виявили.

Аналогічний випадок стався у столиці на початку травня. Тоді через неправдиве анонімне повідомлення про замінування залізничного вокзалу з будівлі довелося евакуювати понад 1 тис. пасажирів. Прибула на вокзал група вибухотехніків жодної бомби не виявила.

У квітні ц.р. Франківський районний суд Львова засудив до чотирьох років в'язниці 17-річного громадянина України, який із хуліганських спонукань зробив чотири анонімних повідомлення про замінування об'єктів торгівлі та Львівського залізничного вокзалу.

До цього, в січні, Солом'янський районний суд м. Києва прийняв рішення про направлення на лікування до психіатричного закладу киянина, який у серпні минулого року шість разів повідомляв про "замінування" станцій метро "Хрещатик", "Університет" і "Печерська", а також аеропорту "Бориспіль".