ua en ru

В ГПУ підтримали проведення публічного судового засідання по справі Пукача, - нардеп

Заступник Генерального прокурора Олександр Баганець публічно підтвердив, що ГПУ зробила певні кроки для того, щоб процес розгляду апеляції на вирок колишньому начальникові департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, який відбудеться 6 січня, був публічним. Про це у четвер, 5 січня, заявив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Віталій Купрій, який представляє інтереси журналіста Олексія Подольського, потерпілого у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Відповідно до заяви Пукача А. П., організована злочинна група, яка складається з високопоставлених чиновників правоохоронних органів на чолі з суддею, заступником голови Печерського районного суду р. Києва Мельником А. В. протягом 2013 року неодноразово погрожувала йому вбивством. Причиною погроз Пукач А. П. назвав відкриття ним в ході судового процесу ролі екс-президента України Кучми Л. Д. як замовника вбивства журналіста Георгія Гонгадзе", - про це йдеться в заяві про скоєння кримінального злочину на ім'я генпрокурора Віталія Яреми, підписаного нардепами Віталієм Купрієм і Олексієм Денисенко.

Купрій в свою чергу зазначив, що заява щодо загроз Пукачу згідно з чинним законодавством повинно було бути внесено протягом 24 годин у "Єдиний державний реєстр досудових розслідувань" і повинно було початися розслідування.

"На даний момент у мене немає підтвердження, було внесено до реєстру про злочини цю заяву. Це може з'ясуватися завтра, якщо процес буде відкритим, у будь-якому випадку, нам нічого не заважає продублювати цю заяву", - сказав Купрій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що група народних депутатів звернулася до генпрокурора України з проханням зняти грифи "секретно" з тих матеріалів справи, які не є державною таємницею а також усунути від участі в процесі тих представників державного обвинувачення, які раніше скомпрометували себе вимогами про закритому режимі судових засідань.