ua en ru

В Євросоюзі заявляють про відсутність проблем з транзитом російського газу

Європейський Союз не має проблем з транзитом російського газу.

Європейський Союз не має проблем з транзитом російського газу. Про це сьогодні на брифінгу в Брюсселі повідомив прес-секретар Єврокомісії з питань навколишнього середовища Джо Хеннон.

"На даний момент у нас немає жодних проблем з транзитом газу з Росії в ЄС", - заявив Хеннон.

При цьому він підтвердив, що в Єврокомісії отримали лист міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана до комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Оттінгера.

"І ми можемо сказати, що Європейська комісія продовжить надавати підтримку Україні в нинішній ситуації, зокрема, у забезпеченні безпеку газових постачань", - запевнив Хеннон.

Він також нагадав, що з 1 квітня 2014 р. очікується підняття цін на російський газ для України. При цьому в ЄС готові допомогти Україні диверсифікувати поставки газу.

"У зв'язку з цим ми розглядаємо можливість реверсу газу з деяких країн Євросоюзу - Польщі, Угорщини та Словаччини. І ми тяжко над цим працюємо", - додав він.

Нагадаємо, вчора у своєму листі до комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Оттінгера міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан попередив про можливе припинення транзиту російського газу.

Також Продан закликав ЄС прискорити організацію поставок газу в Україну через Словаччину.