ua en ru

У Європейському суді з прав людини 90% справ повторюються, - Ківалов

Голова комітету Верховної ради України (ВР) з питань правосуддя і доповідач з питання реформування Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Сергій Ківалов, вважає, що 90% справ, які розглядаються в ЄСПЛ - повторювані справи, які забирають час і виснажують суд. Про це повідомляє прес-служба Ківалова.
Для вивчення ситуації в ЄСПЛ була створена робоча група з експертів у сфері європейського, міжнародного та українського законодавства. Вона вивчила наявні системні недоліки, які привели до кризи Європейського Суду з прав людини. Ківалов, розглядаючи проблеми ЄСПЛ і причини їх виникнення, впевнений, що реформування суду необхідно: "Не тільки України, але й інші держави-члени Ради Європи гостро відчувають проблеми у роботі Європейського суду з прав людини", - заявив Ківалов.
"Робоча група прийшла до висновку, що приблизно 90% справ в ЄСПЛ - це повторювані справи,"клони", що забирають час і виснажують суд, адже це тисячі справ! Так утворився "завал" справ у Страсбурзькому суді. Наприклад, станом ситуації 6 місяців тому розгляду чекали 151 250 справ. Такого правосуддя можна чекати роками, а то й десятиліттями", - заявив Ківалов.
Зазначимо, завтра 26 січня, в Страсбурзі відбудеться засідання комітету ПАРЄ з юридичних питань та прав людини.

Як повідомлялося раніше, голову Парламентської асамблеї ради Європи (ПАРЄ) Жан-Клод Міньона в Україну найбільше цікавить підготовка до виборів і виконання рішень Європейського суду з прав людини.