ua en ru

У Європі за підозрою в торгівлі людьми затримано більше 70 осіб

У ході спільної операції французької та іспанської поліції були арештовані члени угруповання, які займалися продажем людей до Європи і США, передає CNN. 

У ході спільної операції французької та іспанської поліції були арештовані члени угруповання, які займалися продажем людей до Європи і США, передає CNN. Об'єктами торгівлі ставали громадяни КНР.

Угруповання базувалася в Китаї, проте двоє його лідерів, яких поліції вдалося затримати, знаходилися в Європі. Крім них були затримані 49 осіб в аеропортах Барселони, Мадрида і 6 інших міст Іспанії. У Франції поліція затримала 24 людини. У всіх затриманих були виявлені фальшиві паспорти, що призначалися для китайських громадян.

Торговці людьми брали з китайських громадян від 40 до 50 тис. євро за переправлення до Європи і США за фальшивими документами. Повідомляється, що деякі з потрапили до рук злочинців потрапляли в рабство.

Розслідування щодо торговців почалося близько 2 років тому. За інформацією правоохоронців, угрупування представляє собою цілу мережу, яка складається з фактично незалежних підрозділів.

Зазначимо, що сьогодні в Китаї також були затримані дев'ять осіб за звинуваченням у торгівлі дітьми.

Лікар-акушер Чжан Шуксія підозрюється в тому, що викрадав новонароджених, повідомляючи батькам малят про те, що дитина мала вроджені дефекти. Місцева поліція зазначає, що на сьогодні має вже 55 повідомлень про викрадені таким чином новонароджених - з них у 26 випадках підозрюваним є Шуксія.

Зазначимо, що торгівля дітьми є серйозною проблемою в Китаї, де сувора політика планування сім'ї створила процвітаючий підпільний ринок новонароджених дітей. Річний обсяг ринку торгівлі людьми перевищує 40 млрд доларів. За даними Ради Європи, жертвами сучасної работоргівлі стають близько 4 млн осіб на рік.