ua en ru

Нардепи розглянуть у першому читанні президентський проект Кримінально-процесуального кодексу в четверг, 9 февраля

Верховна Рада Україна (ВР) планує розглянути на десятій сесії шостого скликання близько 900 проектів законів, а вже в четвер, 9 лютого, нардепи розглянуть проект Кримінально - процесуального кодексу, ініційований Президентом України Віктором Януковичем. Про це заявив спікер ВР Володимир Литвин, під час погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Литвин, для розгляду проекту Кримінально - процесуального кодексу, парламентарії повинні передбачити достатню кількість часу, оскільки "цей законопроект є надзвичайно важливим".

Крім того, Литвин заявив, що: "проект порядку денного десятої сесії ВРУ шостого скликання передбачає, за пропозиціями фракцій і комітетів, 180 питань, які потребують розгляду в першому читанні. А, яущо враховувати альтернативні проекти законів, то це 850 проектів законів у цілому в проекті порядку сесії ", - заявив Литвин.

За словами Литвина, найбільша кількість проектів законів підготовлені комітетом ВР з питань фінансів. Також спікер додав, що "з політичних мотивів, домовлено не вносити до порядку денного низки проектів законів ... Їх необхідно виносити на окремий розгляд"
Глава ВР нагадав, що парламентарії повинні будуть проголосувати у вівторок 7 лютого за затвердження порядку денного десятої сесії ВРУ шостого скликання.

На поточному пленарному тижні 7-10 лютого депутати планують розглянути 78 питань.

Варто зазначити, що Рада Європи позитивно оцінює нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу України, а радник Президента, керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов вважає, що ВР може прийняти новий КПК у першому читанні на першій пленарній сесії.