ua en ru

У Бортничах нарахування за використану у січні воду проводитися не буде

У Бортничах нарахування за використану воду в січні проводитися не будуть. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомили у прес-службі КМДА.

"Поки "Київводоканал" здійснюватиме проведення дезінфекції водогону, міська влада просить мешканців мікрорайону Бортничі зливати воду з кранів протягом мінімум 30 хв на добу, оскільки тільки таким чином можна ефективно промити внутрішньобудинкові мережі", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що в Бортничах тривають профілактичні заходи щодо знезараження локальної системи водопостачання житлового масиву. Жителям заборонено користування водою для питних потреб, приготування їжі, миття посуду та купання.

"Джерело забруднення, яке стало причиною отруєння мешканців мікрорайону, ліквідовано, а всі постраждалі перебувають під наглядом. Зараз йде обстеження свердловини і розглядаються можливості для альтернативних джерел води", - повідомив Пантелєєв.

У мікрорайоні йде постійний підвіз і роздача питної води за допомогою автоцистерн ПАТ "АК "Київводоканал".

Свердловина №50, у воді якої було знайдено забруднення, поки повністю відключена від локального водопроводу зазначеного мікрорайону для повного обстеження, а також прийняття рішення про її подальшої експлуатації.

Нагадаємо, система водопостачання житлового масиву Бортничі є локальною і не пов'язана із централізованим водопроводом Києва.

Як повідомлялося, забруднення води в Бортничах сталося через несвоєчасне виявлення проривів у каналізації.