ua en ru

В АПУ сподіваються, що місія ЄС з реформи сектору безпеки допоможе у встановленні контролю на кордоні України з РФ

Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий сподівається, що консультаційна місія ЄС для сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine) допоможе у встановленні контролю на кордоні України з Російською Федерацією.

Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий сподівається, що консультаційна місія ЄС для сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine) допоможе у встановленні контролю на кордоні України з Російською Федерацією. Про це Чалий заявив під час зустрічі з головою місії Кальманом Міжеєм та головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським, передає прес-служба глави держави.

Зокрема, замголови АПУ відзначив, що попередній досвід Міжея у якості спецпредставника ЄС з політичного нагляду за місією ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) стане в нагоді для вирішення проблеми безпеки прикордонних регіонів та встановлення ефективного контролю за українським кордоном.

При цьому Чалий заявив, що взаємодія з ЄС в безпековому секторі є дуже важливою для України в процесі його реформування та підвищення стандартів до рівня ЄС.

"В сьогоднішніх умовах реагування на нові загрози і виклики - як зовнішні, так і внутрішні - реформа безпекового сектору є однією з ключових. Враховуючи перехід у взаєминах між Україною та ЄС від співробітництва та партнерства до реальної інтеграції, важливим є запровадження європейських стандартів в секторі безпеки", - зазначив він.

Також повідомляється, що співрозмовники обговорили необхідність запровадження ефективного механізму координації реформ в секторі безпеки між Україною та ЄС з врахуванням ініціатив інших міжнародних партнерів.

Нагадаємо, 22 липня 2014 р. Рада Європейського Союзу створила консультативну місію ЄС з реформування сектору громадської безпеки в Україні, при цьому виділивши на стартовий етап місії 2,68 млн євро.

24 липня головою місії був призначений угорський економіст Кальман Міжей.