ua en ru

Главою місії ЄС в Україні щодо реформування сектору безпеки призначений угорський економіст Кальман Міжей

Угорський економіст Кальман Міжей сьогодні, 24 липня 2014 року, був призначений главою консультативну місію Європейського Союзу з реформування сектору громадської безпеки в Україні (EUAM Ukraine).

Угорський економіст Кальман Міжей сьогодні, 24 липня 2014 року, був призначений главою консультативну місію Європейського Союзу з реформування сектору громадської безпеки в Україні (EUAM Ukraine). Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Відповідне рішення прийняв комітет з політики і безпеки.

Також повідомляється, що на даний момент проводиться оперативне планування і підготовка до місії, і громадянська група реагування вже знаходиться в Києві.

Зазначимо, Кальман Міжей в період 2007-2011 р. був спецпредставником ЄС в Республіці Молдова.

Нагадаємо, 22 липня Рада Європейського Союзу створив консультативну місію ЄС з реформування сектору громадської безпеки в Україні, при цьому виділивши на стартовий етап місії 2,68 млн євро.

Основним завданням місії є надання допомоги Україні у проведенні реформування сектору громадської безпеки, у тому числі поліції і судової систем, а також координація та узгодження цієї роботи з іншими зусиллями ЄС, а також з ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами.