ua en ru

В УЗ розповіли, куди планують спрямувати кошти від підвищення тарифів

В УЗ розповіли, куди планують спрямувати кошти від підвищення тарифів Фото: глава "Укрзалізниці" Войцех Балчун

"Укрзалізниця" має намір збільшити капітальні інвестиції в 2,4 рази

ПАТ "Укрзалізниця" планує направити кошти від підвищення тарифів на оновлення рухомого складу та інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

Повідомляється, що "Укрзалізниця" пропонує клієнтам підписати меморандум із зобов'язаннями спрямувати кошти від запланованої індексації тарифів на інвестиційний прорив для оновлення рухомого складу та інфраструктури. За умови індексації тарифів на вантажні перевезення на 25% у наступному році "Укрзалізниця" планує збільшити капітальні інвестиції в 2,4 рази - з 11 млрд гривень до 27,4 млрд гривень.

"Якщо Україні потрібно, щоб єдиний національний залізничний перевізник не скорочував обсяги перевезень і не зменшував кількість вагонів і локомотивів, то необхідно здійснювати значні інвестиції в оновлення парку, для цього необхідно індексувати тарифи. Ми хочемо зробити значний стрибок для відновлення в галузі, а, враховуючи значну інфляцію, великий ріст цін виробників промислової продукції без індексації тарифів обійтися неможливо", - відзначив глава УЗ Войцех Балчун.

Також повідомляється, що "Укрзалізниця" планує направити 3,5 млрд гривень на ремонт основних засобів (шляху, рухомого складу) і 7,5 млрд гривень на оновлення основних засобів за планом капітальних вкладень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінінфраструктури розглядає пропозицію "Укрзалізниці" підвищити тарифи з 2017 року.