ua en ru

Звільненого за корупцію керівника "Первомайськвугілля" суд поновив на посаді

Звільненого за корупцію керівника "Первомайськвугілля" суд поновив на посаді Фото: ДП "Первомайськвугілля" (facebook.com pervomayskcoal)

Міністерство енергетики вже оскаржило рішення суду

Попаснянський районний суд Луганської області поновив на посаді звільненого за порушення антикорупційного законодавства керівника державного підприємства "Первомайськвугілля" Артура Мірумяна. Про це йдеться в ухвалі суду, копія якої є у розпорядженні РБК-Україна.

Як повідомили РБК-Україна в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, наказ про припинення повноважень Мірумяна відомство видало 7 серпня 2018 року на підставі припинення повноважень посадових осіб (п. 5 ст. 41 Кодексу законів про працю України). Того ж дня міністерство видало наказ про призначення нового виконуючого обов’язки гендиректора держпідприємства. У свою чергу Мірумян подав позовну заяву про скасування наказу міністерства.

10 вересня 2018 року Попаснянський районний суд Луганської області задовільнив позов Мірумяна і поновив його на посаді в. о. гендиректора ДП "Первомайськувугілля".

При цьому Міністерство енергетики вже оскаржило рішення суду.

"Скасувати Рішення Попаснянського районного суду Луганської області від 10.09.2018 року... Ухвалити нове рішення, яким відмовити у задоволенні позовних вимог Мірумяна Артура Григорійовича до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України в повному обсязі", - йдеться в апеляційній скарзі.

Варто зазначити, що згідно із доповідною запискою від 26 червня 2018 року, копія якої є у розпорядженні РБК-Україна, виконуючий обов’язки генерального директора ДП "Первомайськвугілля" Мірумян, порушив пункт 2 частини 5 ст. 64 закону "Про запобігання корупції".

Як зазначається у доповідній записці Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Міненерговугілля, Мірумян звільнив відповідального за реалізацію антикорупційної програми ДП "Первомайськвугіля" без погодження із Національним агентством із запобігання корупції (НАЗК), чим власне і порушив закон "Про запобігання корупції".

Згідно із доповідною, Міненерго доручило Мірумяну вжити заходи із недопущення порушення закону та до 2 липня надати особисті письмові пояснення щодо звільнення Уповноваженого без погодження із НАЗК.

За результатами розгляду наданих Мірумяном пояснень, міністерство доручило відповідним департаментам надати пропозиції стосовно притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

За інформацією РБК-Україна, у Міністерства вже є кандидат на зайняття посади керівника "Первомайськвугілля", з яким відомство готове, в разі проходження спецперевірки, підписати контракт.

Нагадаємо, НАЗК за результатами позапланових перевірок на ДП "Первомайськвугілля" внесло припис міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.

"До 1 червня 2018 року у структурі ДП "Первомайськвугілля" була відсутня посада відповідального за реалізацію антикорупційної програми (уповноваженого). Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає проведення службового розслідування з метою виявлення причин відсутності уповноваженого у структурі ДП "Первомайськвугілля", - повідомляли у НАЗК.

Як писало РБК-Україна, Окружний адміністративний суд Києва відновив Дениса Антонюка на посаді голови Державної авіаційної служби.