ua en ru

УВ заявляє про блокування облікового запису Медведчука на Facebook

УВ заявляє про блокування облікового запису Медведчука на Facebook Фото: Віктор Медведчук

У Медведчука вважають, що блокування аккаунта політика є "кроком, спрямованим на придушення свободи слова"

21 січня, після того як Громадський рух "Український вибір — Право народу" опублікувало заяву, в якій наводилися факти, що свідчать про "інформаційні провокації", здійснювані на Facebook політичними супротивниками Віктора Медведчука, сторінка і аккаунт лідера Руху були заблоковані без яких би то не було пояснень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Українського вибору".

"Пізніше ми отримали докази того, що блокування аккаунта пов'язано не з контентом сторінки, а виключно з персоною самого Віктора Медведчука", - йдеться в заяві.

У прес-службі зазначили, що сторінка Медведчука, який є спецпредставником з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, використовувалася для комунікації з родичами утримуваних осіб про хід переговорів по звільненню громадян України.

"Повідомлення, що розміщуються Віктором Медведчуком, стосувалися питань мирного врегулювання конфлікту, пошуку компромісних рішень і пропозицій щодо виходу України з політичної та соціально-економічної кризи", - заявили в організації.

У Медведчука вважають, що блокування аккаунта політика є "кроком, спрямованим на придушення свободи слова та проявом боротьби з інакомисленням".