ua en ru

OPIC затвердила проект фінансування будівництва вітряної електростанції в Україні

OPIC затвердила проект фінансування будівництва вітряної електростанції в Україні Фото: вітрова електростанція (maxpixel.freegreatpicture.com)

Проект є розробкою люксембурзької компанії

Рада директорів Корпорації зарубіжних приватних інвестицій (OPIC) затвердила проект фінансування будівництва вітряної електростанції в Запорізькій області. Про це повідомляє "Урядовий портал".

Зазначимо, що OPIC - це агентство при уряді США, в завдання якого входить сприяння американського бізнесу на нових ринках та тих, що розвиваються.

"Рішення OPIC відкриває шлях до розробки, будівництва та експлуатації першої фази проекту - у 225 МВт призагальній запланованій потужності - 500 МВт. Заплановані інвестиції становлять близько 466 мільйонів євро", - йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що це рішення є переломним для енергетичного сектору України, оскільки стосується посилення енергетичної безпеки країни і є першим подібним рішенням для нашої держави.

"Це черговий значний крок в напрямку енергетичної незалежності України, який узгоджується з "Енергетичною стратегією України 2035". Ми очікуємо що рішення OPIC продемонструє ринку те, що український енергетичний сектор може розвиватися у відповідності до загальноприйнятих міжнародних стандартів фінансування", - зазначив Гройсман.

Проект є розробкою люксембурзької компанії "ЮроКейп Нью Енерджи" (EuroCape New Energy).

Нагадаємо, 5 грудня Україна приєдналась до Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії.

Україна отримуватиме інформацію щодо використання відновлюваних джерел енергії, а також матиме доступ до прогресивних механізмів фінансування розвитку альтернативної енергетики.