ua en ru

Витік даних користувачів Google+ розслідують у США та Європі

Витік даних користувачів Google+ розслідують у США та Європі Фото: Google (flickr.com/Ben Nuttall)

Подібне розслідування повідомили в Ірландії та Німеччині

Два регулятивні органи в США та два в Європі почали розслідувати витік даних майже півмільйона користувачів соцмережі Google+. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на агентство Reuters.

Як повідомляє агенство, в офісі генпрокурора штату Нью-Йорк також заявили, що розглядають цю проблему.

"Ми усвідомлюємо публічність висвітлення цього питання і в даний час намагаємося зрозуміти характер і причину проникнення (зловмисників - ред.), незалежно від того, чи була надана конфіденційна інформація (користувачів - ред.), а також те, яких заходів було вжито для запобігання подібним втручанням у майбутньому", - заявила прес-секретар генерального прокурора Коннектикуту Джорджа Джепсена Жаклін Северенс.

Крім того, про подібне розслідування повідомили в Ірландії та Німеччині, наголосивши, що вони хочуть з'ясувати, чи постраждали користувачі з їхніх країн через витік даних.

Відзначимо, що після інформації про витік даних, компанія Google повідомила про рішення відмовитися від розвитку своєї власної соціальної мережі Google+ для споживачів.

Нагадаємо, раніше творця компанії Facebook Inc. Марка Цукерберга викликали дати свідчення британському парламенту через ситуацію з аналітичною компанією Cambridge Analytica, яка зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів користувачів, зареєстрованих в Facebook.