ua en ru

Соцмережу Google+ вирішили закрити

Соцмережу Google+ вирішили закрити Фото: логотип Google+ (twitter.com/Aparna10__)

Користувальницька версія повністю припинить свою роботу в серпні 2019

Компанія Google прийняла рішення відмовитися від розвитку своєї власної соціальної мережі Google+ для споживачів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний блог компанії.

У компанії заявили, що основними причинами закриття стала низька популярність і виявлена помилка уразливості, яка могла призвести до масштабного витоку особистих даних користувачів.

"Дослідження показало наявність значних складнощів на шляху розробки і підтримки Google+ на тому рівні, який очікують споживачі. Беручи до уваги ці складності, а також з урахуванням низької активності користувача версії соцмережі, ми прийняли рішення закрити власну версію Google+", - сказано в повідомленні Google.

Також у запису описано те, що в системі була знайдена уразливість, яка могла дозволити стороннім програмам отримати доступ до особистих даних користувачів.

"Ми не виявили ніяких доказів того, що будь-який розробник знав про цю помилку або зловживав API, і ми не виявили ніяких доказів того, що дані будь-якого профілю були використані неправильно", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Google+ стався витік даних сотні тисяч користувачів. Персональні дані сотень тисяч користувачів соцмережі Google+ могли опинитися в руках зловмисників, при цьому Google навесні не стала розкривати інформацію про витік із-за страху привернути підвищену увагу регуляторів і нанести шкоду своїй репутації.