ua en ru

Усунення Асада більше не є пріоритетним в Сирії, - Макрон

Усунення Асада більше не є пріоритетним в Сирії, - Макрон Фото: президент Франції Еммануель Макрон (biografieonline.it)

Президент Франції переконаний, що ліквідація сирійського конфлікту залежить переважно від мирних переговорів

Франція більше не вважає пріоритетним в сирійському конфлікті усунення президента Башара аль-Асада, заявив у четвер президент Еммануель Макрон. Про це стало відомо L’Agence France-Presse.

Французький лідер сказав, що боротьба з джихадистами повинна стати головною метою міжнародного співтовариства в конфлікті, який виріс з протестів проти президента Сирії в 2011 році, але з того часу став ускладнюватися.

"Реальна зміна, яку я зробив з цього питання, полягає в тому, що я не сказав, що устранение Башара аль-Асада є обов'язковою умовою для всього, тому що ніхто не познайомив мене з його сирійським наступником", - сказав Макрон в інтерв'ю кільком європейським газетам, в тому числі британській Guardian, іспанській El Pais, німецькій Sueddeutsche Zeitung.

Макрон сказав, що тепер він бачить в Сирії два ключових пріоритета: співпраця з кожним, хто проти терористів, і стабільність в Сирії. Також французький лідер глибоко переконаний в тому, що "нам потрібна політична і дипломатична дорожня карта".

Але він повторив своє попередження про те, що використання хімічної зброї та порушення гуманітарних коридорів є "червоними лініями" і що Франція буде готова діяти поодинці у відповідь.

Нагадаємо, раніше у Франції у фінансуванні тероризму запідозрили будівельну компанію.