ua en ru

Усик може стати володарем ексклюзивного чемпіонського поясу

Усик може стати володарем ексклюзивного чемпіонського поясу Фото: Олександр Усик (a-usyk.com)

WBC презентував "діамантовий" чемпіонський пояс

Чемпіон світу за версією WBO в першій важкій вазі український боксер Олександр Усик, який візьме участь у Всесвітній боксерській суперсерії (WBSS), у разі перемоги в турнірі отримає ексклюзивний чемпіонський пояс від Всесвітньої боксерської ради (WBC). Про це повідомляє сайт klitschko-brothers.com.

WBC представив свою нагороду переможцю Всесвітньої боксерської суперсерії, презентувавши "діамантовий" чемпіонський пояс. Цей пояс вручається в дуже рідкісних випадках і тільки в боях видатних боксерів.

altФото: "діамантовий" чемпіонський пояс WBC

"Майбутній турнір - битва кращих бійців дивізіону, - прокоментував майбутню подію президент WBC Маурісіо Сулейман. - Легких боїв не буде, і хто б не переміг, він буде вважатися одним з найкращих боксерів у світі. Тому ми пишаємося тим, що WBC також представлена в турнірі, на кону в якому будуть стояти вища нагорода нашої організації".

Свою участь в турнірі підтвердили чемпіони світу в крузервейте за різними версіями - Олександр Усик (WBO), Майріс Бріедіс (WBC), Мурат Гассієв (IBF) і Юнієр Дортікос (WBA Regular), а також Марко Хук, Дмитро Кудряшов і Кшиштоф Влодарчик. За неофіційною інформацією, свою згоду на виступ в турнірі дав і Кшиштоф Гловацького.

Жеребкування турніру відбудеться 8 липня в Монако, а чемпіони світу за різними версіями при її проведенні будуть сіяними. Турнір пройде за олімпійською системою. Чвертьфінальні поєдинки заплановані на вересень/жовтень нинішнього року, півфінали – на початок 2018, а фінал відбудеться в травні наступного року.

Нагадаємо, український чемпіон світу в першій важкій вазі (до 91 кг) за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) Олександр Усик розповів, коли проведе свій наступний поєдинок.