ua en ru

Рівень забруднення повітря в Києві перевищив норму в декілька разів

Рівень забруднення повітря в Києві перевищив норму в декілька разів Фото: Лівий берег (Віталій Носач, РБК-Україна)

У деяких районах міста забруднення діоксидом азоту вище норми в шість разів

Метеорологічні умови в Києві останніми днями сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря. Про повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається в повідомленні, протягом 18-19 червня, за даними постів спостереження Центральної геофізичної обсерваторії, рівень забруднення діоксидом азоту досяг шести середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація) в районах: Оболонського проспекту; Бессарабської та Деміївської площ.

"Такі метеорологічні умови за прогнозом Гідрометцентру (спекотний характер погоди, поле підвищенного тиску, слабкий вітер у приземному шарі, нічні приземні інверсії) та рівень забруднення (тенденція до подальшого зростання) утримаються в м. Києві до 24 червня", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, протягом найближчого тижня в Україні збережеться спекотна погода з денною температурою вище 30 градусів. Похолодання можливе лише з вівторка, 25 червня.

Відзначимо, за даними Центральної геофізичної обсерваторії, в червні в Києві вже зафіксовано кілька температурних рекордів.